Gå til innhold

ny ministerpost

oktober 10, 2007

en gang i fremtiden, når min svoger blir statsminister, noe som ikke burde bli så veldig lenge til, så kommer det til å bli opprettet et nutt departement. et departement der jeg vil være minister og sjef, et «sånn er livet» departement, med meg som «sånn er livet» minister.

min jobb som «sånn er livet» minister vil i første rekke dreie seg om å avgrense statens oppgaver i forhold til enkeltindividers skjebner. det er vanlig nå til dags at staten skal ta ansvar for alt, også ting som i høy grad er selvforskyldt og overhodet ikke statens ansvar, min jobb vil bli å begrense dette. her kommer noen eksempler:

du er kvinne, 38 år, som har ventet med å få barn for å gjøre karriere i mellomtiden. plutselig så ringer det en klokke, en indre stemme sier barn, barn, barn. som kjent så ringer denne klokken når noen drar i den, gjerne en venninne som skryter opp et barns selvrealiserende effekt. du tenker da selvsagt oi, en slik vil jeg også ha. mannen din vil da plutselig få mer sex enn noensinne før, for nå skal det hekkes og bygges reir, menhva skjer? ingenting, du har ventet for lenge, er ikke lenger så fruktbar, sliter med å få barn og selvsagt så skal staten her stille opp med hormonbehnadling for å øke din fruktbarhet (noe de faktisk bruker mange millioner på idag) . med meg så blir denne praksisen avsluttet, du vil bli kalt inn til møte meg meg, jeg vil se alvorlig ut, folde hender, se deg inn i øynene og si: sånn er livet, dette er ditt problem.

nytt eksempel, du har røyket sigaretter heftig i 50 år, og virkelig nytt hvert et drag. sakte men sikkert har kroppen  forfalt og du er trukket ut som den heldige vinner av lungekreft. du stiller deg på barrikadene etter at all kreft behandling i norge er avsluttet og hevder men dyp røst at du burde få statlig støtte for et behandlingsopplegg i USA som har vist seg å ha veldig god og livsforlengende effekt. dette har du selvsagt ikke råd til å betale for selv, sykehusopphold i USA er dyrt. du vil da bli kalt inn på et møte med meg, jeg vil se deg inn i øynene og si: sånn er livet, ditt problem.

jeg vil være den ministeren i historien som sparer mest penger for norge, jeg vil være den som setter ansvaret der det burde ligge, og sånn jeg ser det så trenger norge virkelig dette departementet. definasjonen av statens oppgaver er trekt altfor langt og det er på tide å sette foten ned. nå skal det sies at selv om bjarne haakon hansen er AP minister så er han faktisk i nærheten av å være en sånn er livet minister innimellom, spesielt iforhold til fatigdom og arbeid. men det blir litt spedt, og derfor trengs det et eget departement. og det er der jeg kommer inn i bildet. 

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: