Gå til innhold

en følelse av hamar

november 14, 2007

mye jobb om dagen så ikke så mye tid til å skrive, jobb og hus som helst skal være ferdig til jul krever sitt. men man beveger seg jo rundt i hamar innimellom og når man tenker over det så er det et par ting man legger merke til:

det er faktisk helt sykt at denne byen her har faktisk eliteserielag i ishockey, håndball, fotball, bandy, innebandy om jeg ikke tar helt feil og litt utenfor byen så har vi eliteserielag i kvinnefotball også. Vi har to ishockeyhaller, 3-4 håndballhaller, innendørs bandy/lengdeløpsskøytebane, svømmehall som skal bli badeland, tennishall og snart så står det ferdig en splitter ny fotballbane med sitteplass til 10000 tilskuere. I tillegg så har man x antall fotballbaner ellers og noen ballbinger også. I Hamar kommune så er det heller ikke så lenge siden vi har arrangert NM på ski, og det er en god del kilometer med oppkjørt løype i kommunen. Når man tenker over det så er det faktisk helt vilt, innefor by grensa bor det 16000 mennesker, ca 30-40 tusen i storkommunen. En hall på hver!

Bilkjøring er hamar folk ganske dårlig på. når man konstant ligger bak idioter som kjører i 40 i 50 sonen, i 40 i 30 sonen også selvsagt, bremser helt umotivert ved tegn på møtende biler, begynner oppbremsing for trafikklys på grønt (det kan jo hende det skifter snart) så er det lett å bli irritert. Men når det er sagt så har man faktisk mulighet til å aldri vente i kryss om man er litt aggro. Man har alltid dobbelt så lang tid til å kjøre ut enn man har i oslo, for alle kjører i 20 uansett om man har forkjørsrett så man smetter greit inn på alle veier.

Her om dagen så opplevde jeg kø, det var en rar følelse. jeg kikket frem, lente meg litt tilbake og tenkte «jaha, og hvor lang til skal det her ta». «rekker jeg middagen nå a?» var også en tanke som meldte seg, etter 2 minutter løste køen seg opp, og det er lett å tenke på at de menneskene foran meg sikkert er de samme som skriver leserinnlegg i lokalavisen og lurer på hva kommunen skal gjøre med all køen i byen. Det blir jo tofelt forbi briskeby:)

Ellers så kan jeg med glede konstatere at folk hater fortsatt folk på hamar. Det er krefter som prøver å endre på dette, men imorgen er det fakkeltog under parolen «oss mot dem, vis at dere bryr dere og hat alle andre». Det blir bra og endelig et fakkeltog jeg føler for å gå i… 

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: