Gå til innhold

En uke med Øystein…lørdag 27 juli

juli 27, 2008

sto opp halv sju, frivillig denne gangen for å rekke en dusj og pakke bilen før fisketur. halv åtte var jeg og rune på vei opp til rendalen, glomma og fjellvann. først opp over 1000 meter for fiske i fjellvann. første vannet ved hytta til onkel var dårlig bett men hyggelig selskap i slekta. så gikk vi en times tid til storfisktjønn og denne gang bet fisken, for meg:) 3 fine ørret mellom 3 og 400 gram ca på spinner. rune tok en liten tass på fluestanga. så duppet vi med bena i vann og konfronterte livets harde realiteter før vi pakket fisken og gikk tilbake til middag. ga bort fisken til slekta mot at de maget den også spiste jeg og rune grillpølser før vi dro ned mot glomma igjen.

jeg visste jeg ikke kom til å fortsette min overlegne fangst, til det er rune altfor god med flue. jeg sliter fortsatt med å få til fine kast og tar det heller som trening. men rune plukket opp ni harr og tok med seg to fine. han ser vak i elv jeg gjør det ikke, my flyfishing needs work og vil få det i femundmarka. men som vi alle vet, harr teller ikke så øystein gikk seirende ut av turen. på vei tilbake klokken halv ti. stoppet på en bensinstasjon for å stappe pølse, som rune kunne avsløre var det beste han visste:) en skikkelig gourmet der altså. på stasjonen mens vi spiste så gjettet en ivrig kar at vi hadde fisket og kom bort og snakket mye, mer enn man gjør med folk man ikke kjenner. han skulle fiske laks i fosen og lurte fælt på hva som bet i glomma. hmm, tror mest han var desp på å snakke med noen andre enn dame og unge som satt i bilen. klokka var ti, han hadde kjørt en stund allerede, skulle til trondheim og var ikke engang på atna og toåringen var lys våken. det kan ta knekken på de fleste. rune skrøt uhemmet av alle harrene han hadde fått, jeg nevnte ikke de tre ørrettene jeg dro. litt fordi spinner ikke er like bra som flue, men så er heller ikke harr fisk da.

en veldig bra tur, solbrent som faen i nakken, 22 grader på fjellet i kombi med tynt ozonlag. rune kjørte pornoknepping på skjorten og ble solbrent på brystet. kom hjem og så at sastre vant touren, det var jo fint. mulig han var ren også faktisk. imorgen skal vi på stranda, mer sol og kikking på folk som er like gamle som meg, var pene på videregående men nå er blitt noen fordømte kjerringer som sitter der og steker med utrykket sitt. utrykket når de ser på meg sier nok at jeg burde ha tatt av skjorten før for det skillet jeg kjører nå ser mildt sagt latterlig ut, men så produserer heller ikke jeg cellulitter i like stor skala som dem heller, en skala som ville fått bnp til uganda til å blekne om de hadde fått betalt for det.

ut på tur aldri sur

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: