Gå til innhold

hamar by the grace of god…

august 27, 2008

jeg liker hamar, la det være sagt. men det er mye som er anderledes her enn f eks i oslo. tempo er en ting, alt går litt saktere men det er forsåvidt helt greit, og en positiv bieffekt etter å ha gått lei av oslo. holdningen er en annen ting, det lyser «og hvem faen er nå du» ut av øynene på folk, noe det ikke gjør i oslo der man kanskje er litt mer likegyldige. jeg liker forsåvidt denne holdningen også.

det som overrasker meg er antallet vernede bedrifter her oppe. hamkam er en slik bedrift, en arbeidsleder som kun har mer eller mindre tilbakestående ansatte, også går det litt opp og ned. nav er nokså vernet, men den bedriften som scorer høyest på å være vernet må være mcdonalds på torghjørnet. det hender vi er innom når vi er for late til å lage middag eller tilfeldigvis skulle være fyllesjuke. sjeldent med andre ord, maks ti ganger i året. vi har aldri fått rett bestilling, aldri, uten unntak feil. bestiller vi stor meny så får vi ikke ekstra cheeseburgere f eks. derfor var jeg ekstra årvåken idag for faktisk å få med alt. det var en råner som jobbet bak disken forresten. litt morsomt var det når han mumlet om jeg skulle ha frukt eller grønnsaker til happymealen og jeg svarte ja, da lente han seg frem fra kassen, så på meg som om jeg var en skikkelig idiot og sa høyt med bredt mål:

– skal du ha frukt!….eller grønnsaker??

jeg var fristet til å si noe sånt som:

– ikke snakk til meg som om jeg er tjukk i hodet fordi jeg ikke hører hva DU mumler, det er DU som jobber på mcdonalds, ikke JEG!

men ved nærmere ettertanke så fant jeg ut at da spyttet han sikkert i maten min så jeg sa:

– frukt

jeg kikket nøye på hva han la i, happymealen gikk ok, samme med burgere og brus, så begynte jeg å lure på helt tilslutt om han la i en eller to fries…tenkte tilslutt at det ikke spiller noen rolle, spiser aldri opp alle uansett. kom hjem, åpnet posen, kun en fries. det er ikke engang irriterende, det er morsomt. hvordan klarer du å lage to brus, plukke to cheese, plukke to mcchicken for så å legge ned 1! pommes frites. hvor dum i hodet er du da, han har konsentrasjonsevne som sønnen min på 3 ligger langt over, heldigvis. før jeg fikk maten så kikket han på en annen som sto og ventet og sa med et smil:

-vi servere ikke folk som kjører volvo 240

og fikk til svar:

– tempo?

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: