Gå til innhold

keeping count of the days without

oktober 11, 2007

jeg nærmer meg et år uten sigaretter nå, snart har jeg snus under leppa, opp i analen og under forhuden, foreløpig kun under leppa. jeg vurderer å lage et slutt å røyke kurs titulert «sannheten om å slutte å røyke» men jeg tviler på om så mange vil delta, ei heller lykkes i å slutte. det jeg har å fortelle vil sannsynligvis ikke ha noen motiverende effekt for folk som sitter på gjerdet. de vil sannsynligvis hoppe ned, men på feil side. kurset ville hatt sånn ca disse hovedpunktene:

  • slutte å røyke er et helvete, tenkt deg godt om før du slutter

trenger du egentlig å slutte? hvor gammel er du, har du barn eller familie som plages av det, kan du røyke inne uten at det blir mas, bryr du deg om det lukter drit av deg hele tiden, er du komfortabel med en jevn lukt fra askebeger, driter du i om du ikke smaker maten, klarer du å være konstant småsvimmel, har du en jobb hvor du har mye fri, har du en god økonomi som tåler sju pakker marlboro i uken? svarer du riktig på alle disse spørsmålene så ikke slutt å røyke! 

  • hva blir værre av å slutte?

skulle du klare deg fint uten mer angst, mer kjedsomhet, mer lyst til å løfte på ting for så å bare sette de ned igjen og gjenta prosessen flere ganger etter hverandre uten mål og mening men kun fordi du kjeder deg, være mer nervøs og ødelagt under fotballkamp og kjede deg enda mer når du kjører bil, ha lyst til å skyte med hagle på tv under politiske debatter så ikke slutt å røyke!

  • hva blir bedre av å slutte?

ønsker du å slutte å lukte kloakk, smake maten du spiser, våkne uten å tråkke i askebegeret, ikke bli andpusten når du går opp i 2 etasje om kvelden, klare å gå en tur i skogen lett oppover uten å besvime, lære deg å like snus slik at du ikke blir helt loco, merke at folk klarer å stå nærmere deg på byen enn før? da kan det å slutte være helt ok

  • vil det komme en dag hvor du ikke savner røyk nesten daglig?

etter 8 måneder så er svaret NEI!

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: